Om oss

Familjärt med fokus på utveckling

Nyström & Sjöström Konstruktion AB är ett familjärt företag med starkt fokus på utveckling inom formbygge och allt inom glasfiber. På ön Gotland samt vår fabrik i Smålandsstenar hittar du våra produktionsanläggningar. Totalt har vi numera 3000 m² produktionsyta.

Vi tillverkar formar och pooler i glasfiber för både återförsäljare samt privatpersoner. Vår flexibla produktionsprocess gör att vi har väldigt få begränsningar. Personalstyrkan kommer från generationer inom bygg och båtbranschen. Detta ger oss en bred kompetens. Vi kan leverera kompletta pooler som idag är 4 , men från Maj 2020 så kommer det finnas 6 olika pooler. Vår största poolform är helt unik och enda i världen som är 1,5 m djup utan trappnos. Vi tillverkar även båtar, styrpulpeter samt campers till pickuper ja vi löser allt inom glasfiber.Historia:

Att bygga pooler startade för Johnny 2009. Detta efter att båttillverkningen för Nimbus lämnade Gotland. Att Bygga båtar och glasfiber går i generationer hos Johnnys familj.  Att fortsätta med detta var naturligt för Johnny. Sedan dess så har det byggts allt från båtar, pooler, Båtblomkrukor till kommuner.  2012 fick Johnny kontakt med rörläggaren Jonas Sjöström från Kullavik som i början var intresserad av en pool. Jonas var även han uppväxt i en fin snickare familj och älskar att skapa. Dom hade massor gemensamt och blivit som en familj. Detta trots att dialekterna skiljs åt.

2020 blev dom kompanjoner och startade Nyström & Sjöström konstruktion AB och varumärket Gutepool, då investerade dom i ytterligare en fabrik i Smålandsstenar, och ökade därmed avsevärt lokalyta och kapacitet.

Idag bygger dom formar ihop och arbetar men vänner och familj, detta företag kommer att gå i flera generationer.

Varumärke under Nyström & Sjöström Konstruktion AB